Over Cristina & Luova Life Design

Over mijn weg van het vinden van mijn essentie naar mijn missie

Toen ik 44 jaar was en een periode van 10 jaar achter de rug had waarin ik hard had gewerkt aan het realiseren van ‘het perfecte plaatje’ liep ik vast. Ooit was ik begonnen met dromen om het leven van mensen beter te maken om zo van betekenis te zijn.

Mogelijk kwam het door een midlife crisis, of doordat het leven als fulltime werkende én hoogsensitieve moeder zijn tol begon te eisen. In ieder geval dreigde een Burn-out en Bore-out. Hierdoor ontdekte ik dat ik te weinig energie uit mijn werk haalde. Het was verwarrend want ik vond mijn werk wel betekenisvol en dankbaar. Toch begon ik te verlangen naar werk waarin ik meer van mijn talenten kwijt kon en tegelijk meer in balans kon zijn in mijn persoonlijke leven.

Toen ik mijn loopbaan bij de overheid begon had ik net mijn Hbo-opleiding als Kunstzinnig Therapeut afgerond. Ik wist niet precies wat ik wilde en rolde eigenlijk per toeval in mijn eerste baan bij de Gemeente Den Haag. Toen ik besloot het roer om te gooien ben ik coach- en trainersopleidingen gaan volgen om mijn kennis en ervaring te verdiepen. Daarnaast was ik bezig mijn eigen creativiteit en talenten opnieuw te ontdekken en te ontwikkelen. Door me te richten op dat wat ik leuk vind, kregen mijn energie en vitaliteit een enorme boost en kwam ik weer tot leven.

Doordat ik steeds meer van mezelf en mijn talenten liet zien kreeg ik op mijn werk nieuwe ontwikkelkansen en uitdagingen. Zo heb ik o.a. trainingen op het vlak van softskills in het Sociale Domein en workshops over loopbaan voor de afdeling P&O gegeven. Inmiddels ben ik fulltime Ontwikkeladviseur en Loopbaancoach. Ik begeleid young professionals, en ambtenaren in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, met als doel dat er échte loopbaanstappen worden gezet. De methode van Designingyour.life in combinatie met visueel coachen werkt wonderen en gebruik ik dan ook veel in mijn coaching.

Momenteel beschouw ik mezelf als een ‘hybride ambtenaar’: zo werk ik in loondienst en vanuit mijn eigen praktijk als zelfstandig life design coach en loopbaanadviseur.

Verder ben ik nu 50 lentes jong, gelukkig met mijn echtgenoot, moeder van 3 mooie zoons en we wonen met veel tevredenheid in het veelzijdige Den Haag.

Over Luova Life Design

Mijn eigen coachpraktijk is ontstaan vanuit mijn wens dat ik het iedereen gun om je goed te voelen over jezelf en je talenten en je echte zelf te durven laten zien. Zodat je echt kan groeien, bloeien en flow en werkgeluk kan ervaren.

Luova betekent in het Fins: scheppen of creëren. Creatiekracht in leven en loopbaan is waar ik met Luova Life Design voor sta. Mijn werkwijze is te omschrijven als creatief, beeldend, activerend en ondersteunend in het vinden van jouw richting. Mijn manier van creatief coachen en trainen is krachtig én bewezen effectief.

Doordat je jouw innerlijke beelden naar buiten brengt kan je er objectief naar kijken en kan je het hierdoor ook makkelijk loslaten. Het schept lucht en ruimte in jezelf en je ‘rugzak’ en zo wordt het makkelijker om veranderingen aan te brengen in je overtuigingen, patronen en gedrag. Dan krijg je helder zicht op wat erachter ligt: je dromen en wensen. Zo lukt het jou zeker om concrete stappen te zetten in de richting waar jij zo naar verlangt en breng jij je gedroomde toekomst in werkelijkheid.

Ik ontmoet je graag in mijn fijne coachruimte om met jou aan jouw loopbaan te werken, zodat jij je talenten en energie terug vindt en je leven en werk de vorm geeft die écht bij jou passen! Werkend vanuit je essentie en je authentieke missie ervaar je pas echt werkgeluk.

Omdat ik zelf heb ervaren wat het positieve effect is als je je talenten gaat gebruiken en vanuit je hart werkt, wil ik jou daar graag in begeleiden. Werkgeluk draagt bovendien ook bij aan je vitaliteit en duurzame inzetbaarheid dat is waardevol voor jezelf en ook voor je werkgever. Mocht je in loondienst zijn bespreek dan met je leidinggevende of zij het traject voor je kunnen vergoeden.

   

  Het is mijn missie om je te helpen het werk te doen wat het beste bij jou past

  zodat je bevlogen en gelukkig bent in je werk en leven. 

  Cristina

   

  Aanbevelingen van docenten:

  Cristina is scherp en sensitief en in haar manier van coachen is zij heel creatief. Hierdoor kan zij intuïtief aansluiten bij de coachee en deze zo tot belangrijke inzichten brengen over zichzelf.

  Onno Uringa

  Trainer/Opleider, Coachcenter

  Cristina was tijdens de V.O. Creatieve Loopbaan Counseling, die zij bij mij volgde, een voorbeeld van de stelling: ‘Als je het kunt visualiseren, kun je het creëren!’ Net zoals ze tegelijkertijd heel bereid was om diep in zichzelf te kijken en naar de ‘beren op haar weg naar de verwezenlijking van haar diepste verlangens. Tijdens de supervisie over haar coachees merkte ik hoe zij, als creativiteitscoach, met hart en ziel, hen zich veilig genoeg kon laten voelen om diepgaand zelfonderzoek te doen. En dankzij haar eigen ervaring kan zij heel goed meevoelen met haar coachees en ze op zo’n manier begeleiden dat ze met zelfcompassie én plezier op een creatieve manier hun loopbaanwensen kunnen realiseren.

  Drs. Alien J. Verhoef

  Opleider & Auteur "Creatieve Loopbaanplanning", Studio Mattias

  OPLEIDINGEN

  Z

  HBO Vaktherapie Beeldend

  Vaktherapie beeldend biedt een manier om emoties op een veilige manier te uiten en te experimenteren met nieuw gedrag. De cliënt krijgt zo de kans om een ander perspectief te ontwikkelen en nieuwe oplossingen te vinden, uit te proberen en te ervaren in een veilige setting.

  Hogeschool Leiden.

  Z

  Voortgezette Opleiding Creatieve Loopbaan Counseling

  Vervolgopleiding om mensen met levensvragen op het gebied van hun loopbaan te coachen op een creatieve en beeldende manier. Deze opleiding gaat verder dan de gangbare vragen: ‘Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’ en spreekt een diepere laag aan, waardoor het effectief werkt op zelfacceptatie en zelfverwezenlijking.

  Zie ook het boek “Creatieve Loopbaanplanning” van Alien Verhoef en Studio Mattias is CRKBO-geregistreerd.

  Train-de-Trainer Motiverende Gespreksvoering & Masterclass Online Trainen

  Als trainer didactisch verantwoorde live én online interactieve en activerende trainingen kunnen ontwerpen met heldere leerdoelen. Ervoor kunnen zorgen dat de deelnemers succeservaringen hebben in de training èn daarna in de werkpraktijk. Het verbeteren van de gesprekstechnieken, communicatie en effectiviteit van de deelnemers.

  Opleiding van Bewezen Effect.

  Z

  Professioneel Coach & Leiderschap

  Geaccrediteerde practitioneropleiding waarin je leert professioneel, praktisch & met impact te coachen, vanuit de emotionele kern een praktische vertaling naar het dagelijks leven te maken. Het heeft een stevige basis in Transactionele Analyse (TA), NeuroLinguïstisch Programmeren (NLP), Systemisch en Visueel coachen.

  Coachcenter.

  Z

  Certified DesigningYour.Life Coach & Facilitator

  https://designingyour.life/dylcoacheseurope/

  Met dit certificeringsprogramma ben ik opgeleid in het werken met deze bewezen effectieve methode. Ze is gebaseerd op Design Thinking en maakt gebruik van de mindset van ontwerpers. Zo kan ik je coachen en trainen in het ontwerpen én vormgeven van je leven en werk.

  Zie ook de boeken “Ontwerp je eigen leven” en “Designing your New Work-Life” van  Stanfordprofessors Bill Burnett & Dave Evans.

  Facilitator Visual Co-Creator & Creative Changemaker

  Procesbegeleiding: de focus ligt op het begeleiden van samenwerken en creatief denken in groepsverbanden en het samen toepassen van visuele/beeldende en design thinking methodes. Zoals brainstorm-, co-creatie en inspirerende sessies en het toepassen van visuele werkvormen, zoals zakelijk tekenen.

  Opleidingen o.a. van Buro Brand en Huis van Verbeelding.

  Wil jij samen met mij werken aan de ideale toekomst voor jou?

  Wil jij je talenten ontdekken en zichtbaar maken in je werk en je leven en meer energie, vitaliteit en vreugde ervaren?